Profilklädernas tryckmetoder

Bästa alternativet för att trycka företagets kollektion av profilkläder

img

När du trycker kläder för ditt företag finns det många olika tryckmetoder att välja mellan. Varje metod har sina egna för- och nackdelar, så hur vet du vilken metod som är rätt för dig?


 

I den här guiden tar vi en titt på de vanligaste utskriftsmetoderna och hjälper dig att avgöra vilken som är bäst för dina behov. Vi tar också upp några av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du fattar ditt beslut. Så oavsett om du är ett nystartat företag som vill trycka din första kollektion eller ett etablerat företag som vill utöka sitt sortiment, kan du läsa vidare för att få all information du behöver för att välja rätt tryckmetod för dina profilkläder.

Screentryck

Låt oss börja med den mest förekommande tryckmetoden - så vad är screentryck?

Screentryck är en tryckteknik där man använder en nätduk för att överföra bläck på ett underlag, t.ex. tyg eller papper. Bläcket appliceras genom en stencil, som skapas genom att trycka en design mot skärmen. Screentryck är ett utmärkt alternativ för att skriva ut stora mängder text eller bilder, och det är perfekt för varumärkesbyggande. Dessutom är det prisvärt och lätt att lära sig. Om du vill trycka T-shirts eller väskor för ditt företag är screentryck det bästa sättet att göra det.


Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Silkscreentryck
https://trinityreklam.se/produkter/profilklader
https://www.youtube.com/watch?v=Ee_8IMx0uMo 

Läs mer om screentryck

 

Transfertryck, Värmetransfer och Vinyltryck

Du har förmodligen sett den här typen av utskrifter förut. Det är en vanlig teknik som ger ett bra resultat och är perfekt för tryckning på ljusa tyger.

Så här fungerar det: Motivet skrivs ut på ett specialpapper som sedan appliceras på tyget. En värmepress används för att applicera tryck och värme, vilket gör att bläcket överförs till tyget. En sak att tänka på är att designen inte håller lika länge som några av de andra tryckmetoderna, så det är inte idealiskt för föremål som kommer att bäras mycket. Men det är även ett utmärkt alternativ för engångsartiklar som t-shirts och mössor.

Läs mer om transfertryck

 

Sublimering

Låt oss ta en titt på sublimering. Med sublimering skrivs bilden ut på ett specialpapper som sedan värms upp och pressas på tyget. Denna process gör att bläcket förångas och gasen fäster sig på tygets fibrer. Sublimering kan dock vara knepigt att göra rätt och det är inte alltid möjligt att få en bra färgmatchning.

Det fina med sublimering är att du kan skriva ut högkvalitativa bilder på en mängd olika tyger, bland annat polyester, nylon och bomull. Nackdelen är att det inte alltid är praktiskt för mycket stora beställningar och att det kan vara lite dyrare än några av de andra tryckmetoderna.

Läs mer om sublimering

 

Brodyr, Direkt och Indirekt Brodering

Med direkt broderi sys motivet direkt på tyget. Detta ger dig en högkvalitativ och hållbar finish som håller i många år. Nackdelen är att det kan vara lite dyrare än andra metoder.

Indirekt broderi är lite annorlunda. Motivet skrivs först ut på en bit tyg eller en etikett, som sedan fästs på tyget som ska ha broderingen. Den här metoden är billigare än direkt broderi, men finishen är inte lika hållbar.

Läs mer om brodyr

 

Digitaltryck, DTG och DTF

Inom utskriftsvärlden finns det två huvudsakliga digitala utskriftsmetoder: Var och en av dessa metoder har sina egna unika för- och nackdelar.

DTG, eller direktutskrift på plagg, är en process där bilden skrivs ut direkt på plagget med hjälp av specialbläck. Denna metod är utmärkt för att skriva ut detaljerade bilder med hög noggrannhet.

DTF, eller direkttryck på tyg, liknar DTG men i stället för att trycka direkt på plagget trycks först tyget med ett speciallim. Plagget placeras sedan över tyget och värme appliceras, vilket gör att bilden permanent smälter samman med tyget. Denna metod är idealisk för storskaliga tryckuppdrag och kan användas på en mängd olika tyger, inklusive bomull, polyester och silke.

Läs mer om digitaltryck

 

Vävda Märken

Så du har bestämt dig för att trycka ditt företags logotyp på kläder för att dela ut dem som reklamprodukter? Det är en bra idé! Men nu måste du bestämma dig för vilken tryckmetod som är rätt för dig.

Läs mer om vävda märken


Många tryckmetoder för profilkäder att välja mellan

Det finns några olika metoder att välja mellan, men vi kommer att fokusera på de två vanligaste: screentryck och digitaltryck. Screentryck är en traditionell metod där man använder en nätduk för att överföra bläck på tyget, medan digitaltryck är en nyare metod där man trycker direkt på tyget med hjälp av digital teknik.

Varje metod har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att välja den som passar bäst för dina behov. Screentryck är billigare men kan bara användas med vissa typer av tyg, medan digitaltryck är dyrare men kan användas med alla typer av tyg.

Så vilken ska du välja? Det beror verkligen på din budget och vilken typ av tyg du använder. Men i vilket fall som helst är du säker på att få snygga profilkläder!

När det gäller tryckmetoder för dina profilkläder finns det några saker du måste ta hänsyn till. De viktigaste faktorerna är typen av tyg, designen och mängden.

När du har bestämt dig för typer av tyg du ska använda måste du välja den tryckmetod som ger dig det bästa resultatet. Om du vill ha en djärv, grafisk design är screentryck ett bra alternativ. Om du vill ha en mjukare känsla är sublimering ett bra val. Och om du beställer en stor mängd är digitaltryck det mest ekonomiska alternativet.

Oavsett dina behov finns det en tryckmetod som passar dina profilkläder. Så ta dig tid och välj den metod som ger dig det bästa resultatet.